BUDAPEST ROOFTOP CINEMA

BUDAPEST ROOFTOP CINEMA

 

A Budapest Rooftop Cinemát (BRC) 2013-ben a mozi iránti szerelem hívta életre – a hagyományos kertmozik, a trendi rooftopbárok és a megunhatatlan klasszikus filmek találkozásából született Budapest egyik legizgalmasabb filmes kezdeményezése.

A BRC csapata küldetésének tekinti, hogy különleges helyszínen különleges filmélményt nyújtson a lelkes mozibarátoknak. Szeretnénk megmenteni a kihalófélben lévő kertmozik örökségét, ezért a város fölé emelkedve, a csillagos ég alatt tartjuk rendezvényeinket. Éveken keresztül a legendás Corvintető, későbbi Corvin Club tetőteraszán, Európa legnagyobb alapterületű tetőmozijában vetítettünk, ezt a helyszínt azonban tavaly elhagyni kényszerültünk. Egy kis kitérő után így érkeztünk meg a Mammut 2 (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.) tíz éve nem használt tetőteraszára – nevezzük eztán csak Mammuttetőnek –, ahol új helyszínt építettünk a filmek szerelmeseinek.

A vetítéssorozatunkban egyaránt mutatunk be régi klasszikusokat, melyeket máshol már nem tekinthetnek meg az érdeklődők, olyan, az utóbbi években mozikba került remekműveket, melyek iránt a közelmúltbeli bemutató ellenére is nagy az érdeklődés, és olyan filmeket, melyeket a közönség premier előtt nálunk nézhet meg. Ennek a változatos koncepciónak köszönhetően többek között műsorra került az utóbbi években az Egy kosaras naplója, a Mad Max – A harag útján, a Forrest Gump, az Amerikai szépség, a Brazil, a Mátrix és a Mapplethorpe: Look at the Pictures is. Természetesen a magyar filmművészet remekei és újdonságai mellett sem megyünk el szó nélkül, így számos teltházas estét tölthettünk a magyar filmek kedvelőivel is.