BUDAPEST ROOFTOP CINEMA

RÓLUNK

A Budapest Rooftop Cinemát (BRC) 2013-ben a mozi iránti szerelem hívta életre – a hagyományos kertmozik, a trendi rooftopbárok és a megunhatatlan klasszikus filmek találkozásából született Budapest egyik legizgalmasabb filmes kezdeményezése.

A BRC csapata küldetésének tekinti, hogy különleges helyszínen különleges filmélményt nyújtson a lelkes mozibarátoknak. Szeretnénk megmenteni a kihalófélben lévő kertmozik örökségét, ezért a város fölé emelkedve, a csillagos ég alatt tartjuk rendezvényeinket. Éveken keresztül a legendás Corvintető, későbbi Corvin Club tetőteraszán, Európa legnagyobb alapterületű tetőmozijában vetítettünk, ezt a helyszínt azonban tavaly elhagyni kényszerültünk.

Egy kis kitérő után így érkeztünk meg a Mammut 2 (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.) tíz éve nem használt tetőteraszára – nevezzük eztán csak Mammuttetőnek –, ahol új helyszínt építettünk a filmek szerelmeseinek.

A kultikus, rég elfeledett autósmozik hangulatát visszahozva úgy döntöttünk a kialakult helyzetet mérlegelve, hogy újra nyitjuk Budapest első, 21-ik századi autós moziját. Így született meg a Westend Drive-in Cinema.
Elsősorban klasszikus - kultikus filmek kerülnének újra vászonra, melyeket a közönség évekkel ezelőtt vagy soha nem láthatott óriás kivetítőn. A régi drive-in mozik szabályait betartva a filmeket autóból lehet majd megtekinteni. A Budapest Rooftop Cinemán már megszokott módon a filmeket performance-ok és kreatív beszélgetések előznék meg. A vetítést csak személygépkocsiból lehet megtekinteni, az autókat elhagyni nem lehet. A film hangjára FM rádió segítségével lehet rácsatlakozni.
Az előadásokra az egészségügyi dolgozóknak, rendőröknek, tűzoltóknak ingyenes a belépés előzetes regisztrációval, a bevétel egy részét adományozni szeretnénk a járványos helyzet miatt az erre rászorulóknak
(kórházak, egészségügyi vagy szociális intézmények).

Mammuttető Filmklub
Budapest, Mammut Bevásárlóközpont 2.
Lövőház utca 2-6, 1024 , A mozi a központ 4. emeletén található.